donderdag 16 juni 2011

Boze Bodar

Met stijgende verbazing heb ik de uitzending van Knevel en Van den Brink bekeken waarin een heel boze Antoine Bodar was te zien. Bodar is boos. Boos op Israël en daarom steunt hij een nieuwe ‘Flotilla’ naar Gaza, louter uit politieke overweging. Hij zou zelfs mee willen varen. Want, Antoine Bodar is “tegen oorlog en geweld”. Dat de Gazastrook geregeerd wordt door een stevig Hamas-regime, die nog altijd uit is op de ondergang van Israël, laten we voor het gemak buiten beschouwing. Ik zag vooral een heel naïeve man.

Flotilla

De Flotilla van mei 2010 was niet erg vreedzaam. Volgens Bodar kwam dit ook doordat Israël zo snel de aanval inzette. Onterecht, want Israël waarschuwde vooraf, maar kreeg terug: “shut up, go back to Auschwitz”. De BBC maakte naderhand een goede documentaire over deze gebeurtenissen. Het was juist bedoeling een confrontatie met Israël uit te lokken.

Het Arabisch-Israëlisch conflict is ingewikkeld en niets in Palestina is wat het lijkt. Bodar is gegrepen door de beelden. Laat ik dit vergelijken met de zaak Brandon, van maanden geleden. Wie de beelden zag werd woedend. Maar wie zich concentreerde op de omstandigheden werd ongetwijfeld genuanceerder over de situatie. Zo ook hier. Als Israël geen redenen had om een verdedigingsmuur te bouwen dan zou het standpunt van Bodar terecht zijn.

Godwin

Natuurlijk zijn normale burgers in Gaza slachtoffer. Maar zijn zij slachtoffer zoals de slachtoffers van Hitlers Derde Rijk slachtoffer waren? Toen ik op de Westbank gesprekken voerden waren er inderdaad Palestijnen die ons dit wilden doen geloven: “we are under occupation”, “we are the real victims of the Holocaust”. Een echte Godwin, net als gisteravond bij Knevel en Van den Brink aan tafel, toen Bodar stelde dat de situatie bij de checkpoint tussen Bethlehem en Jeruzalem hem “sterk doen denken” aan het Derde Rijk.

In 2005 stond Israël de Gazastrook af. In ruil daarvoor werd zij bestookt met raketten en andere projectielen. Bodar spreekt over hersenspoeling door Joden, maar vergeet niet de brainwash die Palestijnse kinderen ondergaan. Het is gezien de geschiedenis toch niet vreemd dat Israël eerst haar eigen burgers beschermd? Kijk naar de geschiedenis: het Palestijnse leiderschap is het probleem.

Vluchtelingen

De Palestijnse zaak staat sterk in de belangstelling. In cognitieve oorlogvoering winnen zij het van de Israëli’s. Aandacht genoeg, ook zonder Bodar. Ik zou juist de Israëlische zaak onder de aandacht willen brengen. Zij hebben te kampen met haat en agressie uit bijna heel de regio. Als Bodar al op wil komen voor de Palestijnen, laat hij dan beginnen bij de Palestijnse vluchtelingen, zoals Frits Bolkestein deed. Zij zijn namelijk de slachtoffers van de Arabische hypocrisie. Zij bestaan slechts als politieke inzet. Verder lijden ze een uitzichtloos bestaan.

7 opmerkingen:

  1. Goed stuk! Gevonden via Twitter. Mogen wij het op ons Blog Plaatsen? Wij doen ook wel aan het rechtzetten via historische factfinding door 'andere' info te plaatsen dan de mainstream media. Mvg, Henoch.

    http://eczp.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amèn Dirk-Jan! Goed verhaal.
    Ik had zoveel respect voor die Bodar, maar dat is enigszins afgenomen. Jammer, jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat ik me beperken tot één feitelijke correctie. Dat filmpje met de Auschwitz-uitspraak bleek vrijwel direct een vervalsing te zijn: http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2010/06/en-weer-duikt-een-vervalsing-op-in-de.html
    Het ging om een gewapende, illegale aanval op open zee, waarbij de opvarenden zich met stokken verdedigden tegen gewapende militairen, die negen opvarende doodschoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jan Dirk, weer zo'n naieve en door de media gespoelde reactie. De Flotilla-opvarenden hadden zich vooraf aan de Jihad en Allah toegewijd om hun leven als martelaar op te offeren. Onlangs zijn er bewijzen gevonden op foto's dat die lieden niet alleen stokken hadden, maar bewapend waren met pistolen en automatische geweren. http://eczp.blogspot.com/2011/06/folks-on-flotilla-were-actually-armed.html
    IDF-Soldaten werden gelynched, geslagen en beschoten, dus uit noodweer bij entering vielen er 9 slachtoffers. Het IDF heeft na onderzoek toegegeven het gevaar van geweld van de flotilla-jihadisten en ultra-linkse symphatisanten onderschat te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee, Henoch, ik stelde eenvoudig enkele feiten vast. Daar iets niets naïefs aan. Ik heb de gebeurtenissen destijds op de voet gevolgd. Er zijn geen Israëlische soldaten gelyncht. Alle negen doden waren opvarenden. En de overval op volle zee was illegaal. Dat is alles. Over de rest heb ik het niet gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "IDF-Soldaten werden gelynched."
    Grappig: Hoe komt het dan dat er geen dode IDF soldaten waren en wel 9 activisten, en hoe komt het dat er dan foto's zijn van activisten die deze commando''s verzorgen?

    En hoe komt het dat orthodox Christelijke jongetjes als jij altijd oudtestamentische namen hebben (Henoch die wandelde met God, weljaa...), alsof Petrus, Lucas en Mattheus een beetje te "Christelijk" zijn? Zijn jullie soms allemaal wannabe Joden en daarom zo onmenselijk pro-Israel? Alsof Jezus voor settlements, de blokkade, landonteigening en waterdiefstal zou zijn. De Bijbel bestaat uit meer dan het boek Jozua hoor.

    Ik zou maar goed oppassen jongetje, je zult in het hiernamaals nog eens flink op je donder krijgen van de Allerhoogste.
    Shalom.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heb eerst dit stuk gelezen en daarna pas Bodars optreden bij KvdB bekeken. Goede keuze, hij viel namelijk enorm mee.

    Bovenstaand stuk is eenzijdig, iig in de weergave van wat Bodar zei. Zo zei hij o.a. dat hij Israel een warm hart toedraagt, of iets van die strekking. En ja hij was boos. En als ik hoor wat hij heeft gezien, dan ben je ook wel een koele kikker als je daar niet boos van wordt!

    Komt nog eens bij, getuige Jan-Dirk Snel hierboven, dat Nijsinks stuk op feitelijkheden op z'n minst te betwisten is. Iets meer nuance mag wel, maar ik merk vaker, in orthodox-protestantse kring, dat elke nuance verdwijnt als het over Israel gaat. Spijtig, onnodig.

    BeantwoordenVerwijderen